Nu startar Enköpings Kammarkörs jubileumsår!

50 år sedan Stig Eklund grundade kören

Enköpings Kammarkörs jubileumsskrift 50 år

Hela 50 år har gått sedan Enköpings Kammarkör grundades av den dynamiske musikledaren Stig Eklund. Då var det främst en ungdomskör, idag är det en kör i blandade åldrar. Under de senaste 30 åren har kören letts av dirigent Peter Melin.

För att fira jubileumsåret 2018 arrangeras fyra jubileumskonserter utspridda under året. Den första konserten äger rum ikväll fredagen den 16 februari i ett litet, intimt format och sker i den vanliga repetitionslokalen Tingshuset, där särskilt inbjudna och köpare av körens jubileumsabonnemang – en samlingsbiljett för alla fyra jubileumskonserterna – bjuds på något alldeles extra.

Jubileumsåret invigs under fredagskvällen i samband med den första konserten av Jesper Englundh, ordförande i Upplevelsenämnden i Enköpings kommun. Under kvällen kommer också körens jubileumsskrift att lanseras, där det görs djupdykningar i körens aktiva fem decennier. Längre fram under året planeras produktion av en musikvideo. I samband med konserten i oktober bjuder kören in alla nuvarande och tidigare körsångare till en stor jubileumsfest.

De övriga jubileumskonserterna äger rum följande datum:

  • Lördag 5 maj kl 18.00 i Vårfrukyrkan
  • Lördag 20 oktober kl 16.00 i Vårfrukyrkan
  • Lördag 22 december kl 18.00 i Vårfrukyrkan

Jubileumsabonnemangen säljs till en kostnad av 600 kronor fram till och med konserten den 20 maj via kören.

Läs Enköpings-Postens reportage från den 12 februari: ”Flitiga kören fyller 50 år”

Läs mer om jubileumsabonnemanget och jubileumsåret